Eirik's Blog

Här finns mina tankar ur roten, ibland ganska spontana sådana, ibland mera övertänkta. Bloggen är ett sätt att skriva av sig frustration över företeelser eller problem i samhället och min omgivning men även ett sätt att beskriva vad jag tror kan hjälpa eller vara en lösning på problemet

Min bilder
Namn:
Plats: Ärla, Sörmland, Sweden

I'm retired after 42 years at Volvo as a Product Engineer and Systems Architect (PDM). I have a small consultancy operation with me as only employee.

söndag, december 04, 2005

Göran Persson har gjort det igen!

Visst är det underbart med en sådan statsminister!

Han har samlat all makt hos sig själv. Ingen kan göra något utan att fråga statsministern först!
I andra länder där man har och har haft statministrar och statsövehuvuden med samma ego och ambitioner som Göran Persson har de fått fixa till lite grundlagar och andra lagar innan de fått som de vill. Men här i Sverige har Göran Persson kunnat fixa till det alldeles på egen hand. Oppositionen har protesterat här och var och ledare i borgerliga tidningar har protesterat men det har varit helt utan inverkan på Hr Persson.

När det sedan går åt pipsvängen och han blir gjort ansvarig, försöker han bara svänga sig.
Efter att Kommisionen som utredde Tsunamikatastrofen i Thailand hade lämnat sitt utlåtande, kommer Hr Persson med en ursäkt. Det är ju patetisk! Och han säger att det inte är någon som skall få sparken, eftersom det ju var HSB själv som var utsedd som mest skyldig i det sena uppvaknandet.

Och nu har han mage att sitta och invänta ett misstroendevotum där de partitrogna (s, v och mp) kommer att överrösta de som utkräver ett rättmätigt ansvarstagande av regeringen. Rättvisa och rättrådighet får vika för partitaktik igen. Skäms!

Han har inte skam i kroppen. Han vet givetvis att ett förslag om misstroendevotum är som att skjuta sig i foten för de oppositionen. De kommer inte att gå på det! Och så sitter vår egenkära och maktlystna statsminister kvar och flinar åt det hela medan hans pertikamrater skämsögena ur sig och har världens svårigheter att bortförklara Hr Perssons och Fr Freivalds brist på agerande!

Det värsta är att han kommer att ha mage att på sitt sedvanliga pompösa sätt, med några klapp på huvudet, tala ner till oss om hur fel vi har och hur vi måste inse att han i sin vishet egentligen alltid har rätt etc.

Det gör mig vansinnig!

Och idag, 15 december, har sossarna mage att påstå att det är synd om stackars Persson för han är ju mobbad av pressen! Hr Persson intervjuas på TV och tycker bara att det är "anmärkningsvärt att det är si och att det är så" och ler lite medlidande. Han står ju, gubevars, högt över sånt käbbel - -.

Och Fru Utrikesminstern skall sitta kvar och engagera sig i valrörelsen/-propagandan säger hon.
Som vanligt i vår underbara "demokrati" kan de som sitter i toppen (och som ofta säger att de har "det yttersta ansvaret") utkräva ansvar och räfst av underlydande även om dessa bara gjort som de blivit tillsagda och i övrigt följt instruktionerna.

Det verkar ju dessutom som om det är en allmän kutym inom byråkratin att "det är bättre att inte göra något alls, för då gör man ju i alla fall inget fel". En doktrin som i Tsunamifallet blev helt fel men som ju kan fortsätta att tillämpas i alla andra "normala" fall. Eller?

Det är juletider men visst är det underbart med levande ljus vilken tid som helst!

Fy farao såna företrädare man har! Man tvingas ju att klart bekänna att man inte är socialdemokrat så att man inte mistänkliggörs för att stödja såna figurer. Så nu vet ni det.