Eirik's Blog

Här finns mina tankar ur roten, ibland ganska spontana sådana, ibland mera övertänkta. Bloggen är ett sätt att skriva av sig frustration över företeelser eller problem i samhället och min omgivning men även ett sätt att beskriva vad jag tror kan hjälpa eller vara en lösning på problemet

Min bilder
Namn:
Plats: Ärla, Sörmland, Sweden

I'm retired after 42 years at Volvo as a Product Engineer and Systems Architect (PDM). I have a small consultancy operation with me as only employee.

onsdag, december 07, 2005

Condoleezza Rice har problem att bortförklara USAs handlande

Condoleezza Rice läste lusen av EU-ländernas misstänksmahet mot USA när det gäller CIAs hemliga flygningar och skumma koncentrationsläger runt om i världen strax innan hon avreste till Europa för att "rätta till sakernas tillstånd".

Sedan gick det åt pipsvängen när en f.d. CIA-agent avslöjade CIAs verksamhet med tortyr och oetiska förhörsmetoder.

USA är inte en demokrati och har aldrig varit det. USA är en oligarki.
Det kvittar hur mycket de än försöker framstå som en demokrati så är de inte det.
USA är en översittarnation som utan blygsel utnyttjar sin makt och sätter sig på andra nationer när det passar dem. De har klart visat att de struntar i alla andra när det passar.
FN accepteras endast om och när FN dansar efter USAs pipa. De stryper medlemskontingenten till FN och är skyldiga FN kollosala belopp. Det struntar de i och det finns ingen med tillräcklig makt för att sätta dem på plats.

USA har alltid försökt framstå som mänsklighetens försvarare och räddare. Tänk bara på alla filmer där en amerikan i sista stund lyckas rädda jorden och mänskligheten från den säkra undergång. Fast det är ju på film. Å andra sidan, de vet ju att andra världkriget kunde ha fått ett helt annat slut om de inte hade engagerat sig och hjälpt till att besegra Nazi-Tyskland och Axelmakterna.

Men, nu har masken trillat av!

USA är en egoistisk nation. Dvs. egentligen är det ju "Mr. Bush and his administration" som agerer så oerhört egoistiskt, aggressivt och cyniskt. Jag känner många generösa amerikaner som är emot krig och donerar pengar i massor till välgörande ändamål både inom och utom USA. De är i regel även emot Mr. Bush och hans gäng.

USA har lagt humanism och personlig integritet på hyllan med hänvisning till kampen mot terrorism. På 50-talet var det kommunismen - - - .

USA hyllar snävra religiösa ramar: kristen fundamentalism
  • Homosexualitet är skamligt och partnerskap mellan homosexuella får inte erkännas
  • Alla skäl till abort underkänns
  • Det skall undervisas i "intelligent kristendom" där evolutionsläran underkänns
  • Kyrklighet är en förutsättning för att få visa jobb.

Se där några sätt att hävda religiösitet medan man helt kan strunta i medmänskliga värden och olika individers lika värde. Vadå konstitution?

Dödstalen i Irak har just passerat 2000 döda amerikaner. Men pratar inte om att amerikanarna och deras allierade har dödat näre 40 000 irakier. Men det är klart, en amerikan motsvarar väl ca 1000 irakier i värde, åtminstone i USA.

Den domstol som USA har tillsatt i Irak för att döma Saddam Hussein har nu visat sig bli ett stort skämt. Haag-domstolen kunde ju inte accepteras av USA. Nu blir hela rättegången i Bagdad ett löje för både Irak och USA.

Mr. Bush saknar fullständigt känsla för diplomati, internationell etik och respekt för andra nationer och deras kultur. Han sitter i Washington och bestämmer: "send in the Marines" i det ena landet efter det andra. Och så går det åt pepparn gång efter gång och USAs president förstår inte hur det kommer sig och varför alla hatar amerikanarna.

Det är underbart med levande ljus!